Bedrijven en fondsen

Benut kennis en talent, geef gevluchte professionals een kans

Zijn jullie de volgende die we aan de lijst met samenwerkende bedrijven mogen toevoegen?

Gevluchte professionals zijn een verrijking voor een organisatie

Steeds meer bedrijven weten dat gevluchte professionals met hun talent, achtergrond, doorzettingsvermogen en in sommige gevallen ook werkervaring een verrijking zijn voor een organisatie. Neem ManpowerGroup, dat Mona via een traineeship de kans biedt om manager te worden. Of Ammar, die sinds zijn werkervaringsplek bij de NS als een speer gaat. Dura Vermeer, de Rabobank, het UWV, Accenture, PwC en vele andere: de lijst met werkgevers waarmee we samenwerken is lang.

Wat vluchtelingen meebrengen

Gevluchte professionals helpen organisaties verder.

  • Met kennis en talent
  • Met levenservaring en wilskracht
  • En met een andere cultuur en daarmee andere kijk op de zaak.

 

Benut kennis en talent, geef vluchtelingen een kans in jouw organisatie

Een baan, werkervaringsplek of stage kan het verschil maken.

De eerste klap is een daalder waard, zeker voor iemand die geen netwerk heeft, de werkcultuur niet kent en nog niet vloeiend Nederlands spreekt. Het is de moeite waard om pas afgestudeerd gevluchte studenten een kans te geven. Deze groep is als geen ander gemotiveerd om de kansen die zij krijgen te grijpen. Met hun talent en kennis zit het bovendien wel goed. De investeringen, extra voortgangsgesprekken bijvoorbeeld, betalen zich bijna altijd uit.

Ahmad, over de kans die hij kreeg bij de NS: ‘De meeste werkgevers waar ik solliciteerde zeiden: “Het ziet er veelbelovend uit, maar we zijn bang voor de taal.” Een eerste echte baan is heel belangrijk. Bij NS heb ik de kans gekregen om mezelf te laten zien. Door gesprekken te voeren en resultaten te boeken zagen ze wat ze in huis hadden. Toen er een interne vacature voorbij kwam heb ik mijn kans gegrepen.’

Dit zijn de mogelijkheden:

Voortdurend op zoek naar personeel? Afgestudeerde vluchtelingen nemen kennis en ervaring mee.

In de afgelopen jaren hebben we met verschillende bedrijven speciale traineeprogramma’s ontwikkeld voor afgestudeerde vluchtelingen. Deze programma’s, waarin wij zorgen voor begeleiding en support, leiden tot een structurele instroom van kennis talent in jouw organisatie. Voor gevluchte studenten is zo’n traineeship natuurlijk de uitgelezen kans om zich te laten zien.

Bashar, over het traineeship van het UWV: ‘Het traineeship leek me een goede manier om mijn taal verder te ontwikkelen. Ik ben in maart 2019 begonnen met het traineeship, een paar maanden later werd ik aangenomen als adviseur werk’

Lees over het traineeship voor vluchtelingen van het UWV
Lees over Mona en haar traineeship bij ManpowerGroup

Studeren en tegelijkertijd werkervaring opdoen leidt tot duurzame arbeidsintegratie.

Op zoek naar monteurs, leraren, zorgmedewerkers of andere knappe koppen? The war on talent is volop gaande. Door al tijdens een studie te investeren in talent, betrek je de medewerkers van morgen al vroeg bij je bedrijf. Leerwerktrajecten zijn een zeer effectieve manier gebleken om talent op te leiden en bedrijven te helpen aan vakkundige mensen.

Jouw medewerkers kennen het klappen van de zweep en helpen onze studenten en professionals op weg.

Hoe vind je je weg in een wereld die nieuw voor je is? Werkculturen en -methodes verschillen per land en dus is het logisch dat een gevluchte professional tijd nodig heeft om zich aan te passen. Fijn dus als je bij iemand terecht kan voor raad. Via ons mentoringprogramma koppelen we een vluchteling die nieuw is in het werkveld aan een ervaren professional. Een jaar samen optrekken kan een wereld van verschil maken voor hem of haar. Ook voor de mentor is zo’n traject een waardevolle ervaring.

PwC-mentor Annemiek over haar traject met Lu: ‘We hebben koffie gedronken en kennis gemaakt. Ik wilde Lu op haar gemak stellen en heb haar laten weten dat ze met vragen bij mij terecht kan. Ik heb in mijn jeugdjaren, vanwege het werk van mijn vader, zes jaar in Zuid-Afrika gewoond en weet een beetje wat het is om ergens te settelen waar je de taal de cultuur net kent.’

Lees over het mentoringprogramma van Accenture

Met jouw financiële steun zorgen wij voor een kansrijke toekomst voor gevluchte studenten en professionals.

Een eenmalige donatie, een inzamelingsactie of een structurele bijdrage: er zijn verschillende manieren om ons financieel te steunen. In alle gevallen geldt dat we jouw bijdrage gebruiken om gevluchte studenten en professionals te helpen bij het vinden van een passende plek op de arbeidsmarkt. Een duurzaam bestaan opbouwen, dat is het doel.

Goed om te weten: met donaties van tienduizend euro of meer kun je een concreet project of specifieke doelbestemming financieren. En giften tot honderdduizend euro zijn fiscaal aftrekbaar. Meteen doneren? Dat kan hier.

Met jouw drukwerk, campagnes of advies maken wij het verschil.

We proberen onze kosten zo laag mogelijk te houden. Immers: hoe meer geld we overhouden, hoe meer gevluchte studenten en professionals we kunnen ondersteunen en begeleiden. Daarom is het fijn dat er bedrijven zijn die ons kosteloos helpen, bijvoorbeeld met drukwerk, campagnes, advies of vormgeving. Heb je iets over, kun je iets missen? We houden ons aanbevolen.

Vrije dagen kunnen worden omgezet in een belastingvrije donatie: kleine moeite, groot effect.

Veel medewerkers in Nederland houden ‘bovenwettelijke’ vrije dagen over. Deze dagen kunnen eenvoudig worden omgezet in een belastingvrije donatie aan het UAF. Het is gemakkelijk te regelen en daarmee een aantrekkelijke manier om ons financieel te steunen. Medewerkers van de Vrije Universiteit deden het al, net als medewerkers van de Universiteit Twente.

Ruim 440 medewerkers van de UT doneerden gezamenlijk 3179 verlofuren. Dit resulteerde in een donatie van tachtigduizend euro. Wist je dat het ook mogelijk is om een kerstpakket in te ruilen voor een donatie aan ons?

UAF_Mosa

Voordelen voor u

Samenwerken met het UAF helpt niet alleen vluchtelingen studenten. Het heeft ook veel voordelen voor uw organisatie:

Focus op de toekomst

Kom in contact met daadkrachtige
hoogopgeleide (potentiële) werknemers.

Stijging in waardering

Hogere waardering op het
MVO- en diversiteitsbeleid.

Maatschappelijke betrokkenheid

Tonen van maatschappelijke
betrokkenheid.

Meer betrokkenheid

De betrokkenheid en motivatie van uw medewerkers nemen toe.

Uitbreiding netwerk en achterban

Mogelijkheid tot uitbreiding van
uw netwerk en achterban.

Publiciteit van uw merk

Mogelijkheden voor publiciteit
ter versterking van uw merk.

In gesprek over een samenwerking met het bedrijf dat jij vertegenwoordigt?

Wilt u ook partner worden van het UAF? Wilt u kansen creëren voor gevluchte professionals binnen uw bedrijf? Ik ben op zoek naar slimme samenwerkingen met het bedrijfsleven: samen maken we meer impact! Daar zijn niet alleen gevluchte professionals bij gebaat, het is ook een verrijking voor uw bedrijf en uw medewerkers.

Onze relatiemanager Jet van Beuningen denkt graag met u mee: jet.vanbeuningen@uaf.nl of 06-26800073

UAF_Jet van Beuningen

Saskia van den Dool

Algemeen directeur Adessium Foundation

'Deze studenten hebben alles moeten achterlaten, maar hun kennis en kunde namen ze mee. Het is mooi om te zien hoe zij met een passend mbo-schakeltraject kunnen doorstromen in het onderwijs en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. We zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen.'

Adessium_Saskia van den Dool

Ontdek wat gevluchte professionals voor uw bedrijf kunnen betekenen

Wij helpen u graag op weg.

Bij de bijeenkomst ‘UAF Connects’ in Amsterdam (zie de video) toonden bedrijven zoals ABN AMRO, PWC, de Rabobank, NS, UWV en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat veel belangstelling voor het potentieel van gevluchte professionals. 

Wij betrekken je graag bij ons werk, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en inspirerende verhalen.

[gravityform id="9" title="false" ]