Ik wil ondersteuning

Jouw kennis en talenten inzetten

Ondersteuning nodig bij studie of werk? Dan kunnen wij je verder helpen. Het UAF ondersteunt gevluchte studenten en professionals die willen studeren of werken.

Welkom bij het UAF

Leuk dat je interesse hebt in onze organisatie en wat wij voor je kunnen betekenen. Wij zijn een stichting voor gevluchte studenten en professionals die in Nederland asiel hebben aangevraagd en graag willen studeren of werken. We helpen je hierbij graag op weg met onze jarenlange ervaring . We werken samen met verschillende onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeenten. Ons netwerk, kennis en ervaring kun je gebruiken om verder te bouwen aan je toekomst in Nederland.

Nabil

‘Het UAF helpt mij om mijn plan, in Nederland werken als natuurkundedocent, te laten slagen.’

 

Ik wil begeleiding_Nabil

Veelgestelde vragen

We zetten jouw vraag centraal. Daardoor krijg jij de ondersteuning die je nodig hebt. Bijvoorbeeld bij je studie, bij het vinden van een baan die past bij jouw talenten en financieel. Ga voor meer informatie naar:  Over onze ondersteuning

Wij helpen jou om geld aan te vragen bij de overheid, bijvoorbeeld studiefinanciering of levenlanglerenkrediet. Daarnaast vullen we aan waar nodig voor kosten die je maakt voor jouw professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld collegegeld, taalcursussen, boeken, computers en reiskosten. Wil je weten waarbij we jou precies kunnen ondersteunen en welke vergoedingen daarvoor gelden? Ga dan voor meer informatie naar hoe kunnen we jou helpen? Per module lees je wat de vergoedingen zijn.

De kosten die het UAF voor jou betaalt, betaal je gedeeltelijk of helemaal terug. Met dit geld kunnen wij weer andere gevluchte studenten en professionals helpen. Of je alles of een gedeelte terugbetaalt, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Je moet minimaal aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een Nederlandse verblijfsvergunning op basis van asiel*.
  • Je hebt je verblijfsvergunning niet langer dan 5 jaar geleden ontvangen (datum beschikking).
  • Je bent gestart met een taalcursus Nederlands op B1-niveau.
  • Je hebt in je land van herkomst een vooropleiding gevolgd. Deze is vergelijkbaar met het Nederlands havo 5-niveau of 12 jaar vooronderwijs. Heb je interesse in een schakeljaar, opleiding of leerwerktraject op mbo-niveau? Dan kan 10 of 11 jaar vooronderwijs of havo 3-niveau ook voldoende zijn.


Extra voorwaarden

Afhankelijk van de ondersteuning die je van ons krijgt, zijn er nog extra voorwaarden. Wil jij weten hoe we jou precies kunnen ondersteunen en welk voorwaarden er gelden? Ga dan naar hoe kunnen we je helpen? voor meer informatie.

Voor alleen financiële ondersteuning van het UAF moet je een bewijs van inschrijving en een bewijs van toelating voor een opleiding hebben. Als je al cliënt van het UAF bent geweest, kijken we of je al een lening bij het UAF hebt.

*Voor asielzoekers in procedure gelden andere voorwaarden:

  • Je bent in procedure in Nederland.
  • Je hebt asiel aangevraagd in Nederland en er loopt een asielprocedure.
  • ‘je hebt het tweede interview/nader gehoor met de IND gehad.
  • Je spreekt Engels, Frans of Nederlands.
  • Je hebt in je land van herkomst een vooropleiding gevolgd vergelijkbaar met het Nederlands havo 5-niveau of 12 jaar vooronderwijs.
  • Je kunt zonder verblijfsvergunning geen steun van het UAF krijgen om direct aan het werk te gaan.


Kom je niet in aanmerking voor onze ondersteuning?

Dan helpen we jou met advies over vervolgstappen buiten het UAF. Zo kun jij op een andere manier toch verder bouwen aan je toekomst.

Het UAF is afhankelijk van giften en overheidssubsidie. We willen natuurlijk zo veel mogelijk gevluchte studenten en professionals ondersteunen. Helaas kunnen we niet iedereen helpen.

Nadat we contact met je hebben gehad, ontvang je een e-mail met een link en een code om een aanmeldformulier in te vullen. Binnen twee weken nadat je je aanmeldformulier hebt ingevuld en ingestuurd, krijg je van ons een reactie via e-mail.

Kom je in aanmerking voor ondersteuning van het UAF? Dan krijg je toegang tot het cliëntenportaal MijnUAF. Via MijnUAF wordt je uitgenodigd voor een intake- en trajectgesprek. Tijdens dit gesprek beoordelen we of we jou kunnen ondersteunen. Ook kijken we naar de vervolgstappen binnen of buiten het UAF. Soms kan het zijn dat je eerst nog een assessment moet maken om inzicht te krijgen in je talenten en eigenschappen. Zo kijken we samen welke ondersteuning goed bij jou past.

Wil jij je aanmelden?

Lees dan hierboven eerst de aanmeldvoorwaarden.

Was jij al eerder cliënt bij het UAF en wil je opnieuw ondersteuning aanvragen? Neem dan contact op met jouw UAF-trajectbegeleider. Kun je nog in MijnUAF? Stuur dan een bericht naar jouw trajectbegeleider. Lukt dit niet meer? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Hoe kunnen wij je helpen?

Weet je nog niet hoe wij jou kunnen helpen? Wij denken graag met je mee. Klik hieronder:

Over onze ondersteuning

Na jouw aanmelding hebben we altijd eerst een gesprek met jou om te bepalen wat je wilt bereiken, wat je daarvoor nodig hebt en of we jou kunnen ondersteunen. Daarna kijken we hoe we dat gaan bereiken. Met modules bieden we precies de ondersteuning die je nodig hebt. 

Je kunt meerdere modules tegelijk doen of na elkaar. Ben je klaar met een module? Dan bekijken we samen of je onze ondersteuning nog nodig hebt. Tijdens jouw traject bij het UAF geef jij invulling aan je plan en zet je de stappen die nodig zijn. Je houdt contact met je trajectbegeleider over je voortgang.

Sahar Nasiri
Overleg

Aanmelden & advies

Heb je een vraag? Wil je ons advies of wil je je aanmelden voor ondersteuning van het UAF? Stuur ons dan een bericht door het onderstaande contactformulier in te vullen. 

We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen. Voordat we jou aanmelden bij het UAF, nemen we eerst contact met je op om te bespreken wat jouw hulpvraag is en hoe we jou daar precies bij kunnen ondersteunen.

Aanmelden en advies