[custom_header]

Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Komend voorjaar start de tweede groep statushouders met een leerwerktraject voor elektromonteurs in de regio Rotterdam. Dit traject biedt uitzicht op een vaste baan bij netbeheerder Stedin. Alle deelnemers van vorig jaar hebben nu een werkcontract en gaan verder met hun opleiding.

Woordvoerder Franc de Korte: ‘We zijn erg tevreden over de resultaten van afgelopen jaar. Het enthousiasme van onze eerste groep statushouders is aanstekelijk. Daarom hebben we besloten te investeren in een tweede groep.’ Het leerwerktraject is een initiatief van Stedin, Werk en Vakmanschap en het UAF.

In mei 2019 starten de deelnemers met een voortraject van vier maanden waarin zij werken aan hun Nederlands, vaktaal en praktische vaardigheden. Wie dit succesvol doorloopt, start in september met de BBL opleiding Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3). Deze opleiding is een combinatie van werken en leren; de deelnemers krijgen een arbeidscontract voor vijf dagen per week.

 

Foto: Stedin

Gerelateerde berichten

Geslaagd en aan de slag als monteur! 

Geslaagd en aan de slag als monteur!

Op 25 februari kregen negen elektromonteurs hun mbo-diploma’s voor Laag- en Middenspanningsdistributie tijdens een heuse drive through-uitreiking. Kleinschalig, coronaproof en toch feestelijk. In mei 2019

Lees verder »

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en verhalen.

[gravityform id="1" title="false" ]