[custom_header]

Basisjaar, iets voor jou?

Ben je vluchteling en wil je in de toekomst graag studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit? Heb je in jouw thuisland de middelbare school op HAVO of VWO niveau gevolgd, maar heb je (nog) niet de juiste diploma’s voor toelating tot een Nederlandse hogeschool of universiteit? Heb je voorkennis van wiskunde en minimaal B1 niveau Nederlands en Engels? Dan is het Basisjaar misschien iets voor jou!

Basisjaar Rotterdam, Tilburg en Utrecht

In september 2020 start er weer een nieuw Basisjaar dat  de Erasmus Universiteit Rotterdam, Tilburg University en Boswell-Bèta Utrecht samen aanbieden. Dit Basisjaar is bedoeld voor vluchtelingstudenten die zich willen voorbereiden op een studie in het hoger onderwijs. Tijdens het Basisjaar volg je cursussen Wiskunde, Nederlands en Engels om je voor te bereiden op de toelating tot jouw gewenste studie. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en word je begeleid in het maken van een goede studiekeuze. Na het afronden van het Basisjaar kun je een groot aantal studies volgen in het hoger onderwijs. Heb je meer vakken nodig voor toelating tot jouw gewenste studie? Dan kun je na een succesvolle afronding van het Basisjaar tijdens een specialisatiejaar de vakken Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Nederlands C1 en Engels C1 volgen.

Intake en toelating

De intakedag voor het Basisjaar is op maandag 6 april 2020. Tijdens de intakedag maken alle kandidaten intaketoetsen voor Wiskunde, Engels en Nederlands. Studenten kunnen zich aanmelden voor deze intakedag via het inschrijfformulier op de website www.basisjaar.nl.  Hier vind je ook informatie over de voorwaarden voor toelating.

Gerelateerde berichten

Geslaagd en aan de slag als monteur! 

Geslaagd en aan de slag als monteur!

Op 25 februari kregen negen elektromonteurs hun mbo-diploma’s voor Laag- en Middenspanningsdistributie tijdens een heuse drive through-uitreiking. Kleinschalig, coronaproof en toch feestelijk. In mei 2019

Lees verder »

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en verhalen.

[gravityform id="1" title="false" ]